Statsminister Solberg gratulerer Sri Lankas nye president med valgseieren

- Jeg gratulerer det srilankiske folk med gjennomføringen av presidentvalget torsdag og gratulerer landets nye president Maithripala Sirisena med valgseieren, uttaler statsminister Erna Solberg.

Presidentvalget på Sri Lanka ble gjennomført 8. januar. Maithripala Sirisena ble ifølge offisielle endelige resultater valgt til ny president med 51,3 prosent av stemmene.

- Jeg berømmer lederen for valgkommisjonen, valgobservatørene og alle andre som har bidratt til at folket kunne utøve sin demokratiske rett til å stemme, sier Solberg.

De første valgobservasjonsrapportene viser at selve valget i overveiende grad har foregått i ordnede former og at sikkerhetsutfordringene knyttet til valgdagen ble håndtert på en god og profesjonell måte. President Rajapakse har akseptert valgresultatet i tråd med lovverket og tradisjonen for fredelig og ordnet overføring av makt på Sri Lanka.

Jeg ser frem til å arbeide med den nyvalgte presidenten Maithripala Sirisena og hans regjering for å sikre et fredelig, inkluderende og demokratisk Sri Lanka, sier Solberg.

Til toppen