Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Statsmininsteren samlet likestillingsforkjempere i New York

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Statsminister Solberg og president Michelle Bachelet var sammen vertskap for et frokostmøte om likestilling under åpningen av FNs generalforsamling.

De to lederne inviterte likestillingsforkjempere fra FN-organisasjoner og det sivile samfunn for å diskutere hvordan de kan fremme kvinners rettigheter sammen.

- 2015 er et viktig likestillingsår. Det er 20 år siden FNs kvinnekonferanse i Beijing. Det er 15. årsjubileum for FNs sikkerhetsrådsresolusjon 1325 om kvinner, fred og sikkerhet, og nye bærekraftsmål hvor likestilling er et viktig element vil vedtas under generalforsamlingen, sa statsminister Erna Solberg.

Statsminister Solberg understreket på møtet betydningen av utdanning som en nøkkel til å bedre kvinners stilling i samfunnet. Hun utfordret menn å være forkjempere for likestilling, fordi likestilling også gagner menn. Solberg fremhevet at når Sikkerhetsrådet senere i høst skal diskutere kvinner, fred og sikkerhet, må at spørsmålet om hvordan ekstremisme rammer kvinner, og kvinners deltakelse for å forebygge voldelig ekstremisme være en prioritet.