Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Statsministeren besøkte Bergen, Os og Fjell

Erna Solbergs første reise som statsminister gikk til Hordaland og Bergen der hun traff mennesker som av ulike årsaker trenger ekstra hjelp og støtte i hverdagen.

Erna Solbergs første reise som statsminister gikk til Hordaland og Bergen der hun traff mennesker som av ulike årsaker trenger ekstra hjelp og støtte i hverdagen.

Tema for statsministerens reise var «Et sterkere sosialt sikkerhetsnett», et av satsningsområdene i Sundvolden-plattformen. Regjeringen vil løfte de som sitter nederst ved bordet i helsevesenet; rusavhengige og personer med psykiske lidelser. I arbeidslivet vil regjeringen arbeide for økt yrkesdeltagelse for personer og grupper som har utfordringer med å komme seg i arbeid, eller med å holde seg i arbeid over tid.

Statsminister Solberg besøkte bedriften Os ASVO i Os Kommune, som tilbyr arbeidsoppgaver innenfor trearbeid, pakking, montering, kantine, snekkerarbeid og diverse industriproduksjon for personer med nedsatt arbeidsevne.

Deretter reiste hun til Bergen, der hun traff rusavhengige og personer med psykiske lidelser som har et dagtilbud gjennom «Dagsverket» og «Mølleren» i regi av ALF, Senter for arbeidslivsforberedelser.

Statsminister Erna Solberg på besøk på ALF senter for arbeidstrening i Bergen sammen med ordfører Trude Drevland og byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen.
Statsminister Erna Solberg på besøk på ALF senter for arbeidstrening i Bergen sammen med ordfører Trude Drevland og byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen. (Foto: Statsministerens kontor)

Neste stopp var Fjell kommune, der statsministeren møtte deltagere i prosjektet «Muligheten» i regi av NAV Fjell. Dette er et lavterskeltilbud til mennesker som trenger hjelp til å komme seg i arbeid eller venter på en helseavklaring.  

I tillegg deltok statsministeren da den tradisjonelle julegranen, som Bergen kommune hvert år sender til vennskapsbyen Newcastle, ble hugget. Hun var også med på et møte i regi av Høyre i Hordaland.

Statsminister Erna Solberg og ordfører Trude Drevland på julegranhugging i Indre Sædal
Statsminister Erna Solberg og ordfører Trude Drevland på julegranhugging i Indre Sædal. (Foto: Statsministerens kontor)

Til toppen