Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Statsministeren deltar på G7-toppmøte

Statsminister Erna Solberg er invitert til å delta på G7-toppmøtet i Canada. I et utvidet format av toppmøtet skal hun innlede om bærekraftig utnyttelse og forvaltning av havet.

- Jeg er glad for å få anledning til å delta på G7-møtet og ta opp bærekraftig havøkonomi. God forvaltning av og utnyttelse av ressursene i havet, er helt avgjørende for å sikre miljø, mat og arbeidsplasser. Havet gir oss store muligheter, men også store utfordringer som for eksempel hvordan vi skal bekjempe forsøpling og plast i havet. Her må verdens land samarbeide. Derfor har hav stått høyt på min regjerings internasjonale agenda. Møtet i Canada gir en unik mulighet til å diskutere dette temaet med verdens økonomiske stormakter, sier statsminister Erna Solberg.

G7-møtet finner sted i Quebec i Canada 8. og 9. juni. Statsministeren deltar på G7 i et utvidet format som finner sted lørdag 9. juni. Landene som deltar i samarbeidet gjennom G7 er Canada, USA, Japan, Storbritannia, Tyskland, Frankrike og Italia. Blant de andre landene som deltar i det utvidede formatet er Sør-Afrika, Argentina, Jamaica, Rwanda og Vietnam.

Her kan du lese mer om det utvidede formatet på G7-møtet.

Til toppen