Statsministeren gratulerer May og takker Cameron

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

- Jeg har i dag sendt gratulasjonsbrev til Storbritannias nye statsminister Theresa May, samtidig som jeg har takket David Cameron for godt og tett samarbeid, sier statsminister Erna Solberg.

Statsministeren fortsetter:

"Mye har skjedd i britisk politikk de siste ukene. 

Jeg vil i dag først og fremst gratulere Theresa May med utnevnelsen som ny statsminister. 

Jeg ser frem til et nært og tillitsfullt samarbeid med en person jeg kjenner som en meget erfaren og solid leder. 

I en noe utfordrende tid, er det av stor betydning at det etter kort tid ble skapt ro og klarhet i hvem som leder Storbritannia når landet skal inn i krevende forhandlinger med EU. Det er både gledelig og nødvendig at britene raskt har fått en ny statsminister, etter at Cameron varslet at han ville trekke seg. 

At en ny regjeringssjef nå allerede er på plass, vil bidra til stabilitet og forutsigbarhet i tiden som kommer. Det er nyttig for å sikre en god og gjennomtenkt håndtering av utfallet av folkeavstemningen nylig, først og fremst for britene selv – men også for alle andre som påvirkes, inkludert Norge. 

Storbritannia er et land vi har tette bånd til både politisk, historisk, militært, kulturelt, vitenskapelig og på en lang rekke andre sentrale områder. Landet er ikke minst blant Norges største og viktigste handelspartnere. 

Jeg er trygg på at samarbeidet vil forbli både tett og tillitsfullt. 

På denne dagen vil jeg også takke avtroppende statsminister David Cameron for et godt og nært samarbeid i hans tid som regjeringssjef. Vi har kunnet snakke åpent og ærlig om mange viktige saker. 

Jeg vil særlig trekke frem vår felles giverlandskonferanse for Syria i februar. Aldri før har det internasjonale samfunnet skaffet så mye penger på én enkelt dag til én enkelt krise. 

Jeg vil også nevne vårt felles arbeid mot korrupsjon – som blant annet kom til uttrykk gjennom den store antikorrupsjonskonferansen i London i mai, og idéutvekslingen om viktige temaer som konkurransekraft, økonomisk vekst og bærekraft gjennom Northern Future Forum, som nettopp Cameron tok initiativ til".

Gratulasjonsbrev til statsminister Theresa May.
Takkebrev til tidligere statsminister David Cameron.