Statsministeren i samtale med Portugals statsminister

Statsminister Erna Solberg hadde i dag en god samtale med sin portugisiske kollega, statsminister Antonio Costa, i anledning Portugals formannskap i EU denne våren.

Statsminister Erna Solberg har videomøte med Portugals statsminister Antonio Costa
Statsminister Erna Solberg i møte med Portugals statsminister Antonio Costa. Foto: Tor Borgersen/SMK

– Formannskapets prioriteringer samsvarer i stor grad med de norske. På helseområdet har Norge et tett samarbeid med EU om bekjempelse av pandemien. Portugal og Norge er begge pådrivere av det grønne skiftet i Europa, der Norge er en aktiv partner til EU gjennom blant annet å være en global leder på klima sammen med EU, sier statsminister Erna Solberg.  

EØS-midlene gis oss gode muligheter for samarbeid med Portugal særlig innen blå vekst og hav-spørsmål. Portugal er en viktig samarbeidspartner i det internasjonale havsamarbeidet, der Portugals statsminister er medlem av høynivåpanelet for bærekraftig havøkonomi som statsminister Solberg tok initiativet til og leder.

De to statsministrene ble enige om å engasjere flere land i oppfølgingen av sakene som står på havpanelets dagsorden. Særlig gjelder dette arbeidet med bærekraftig havforvaltning. Som et skritt på veien ble statsministrene enige om å invitere interesserte land til et møte om dette i juni i år.