Oppfordret til internasjonal innsats for nye utviklingsmål i New Yorks Central Park

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Statsminister Erna Solberg deltok i dag på Global Poverty Projects konsert i New York. Årets konsert hadde som formål å bidra til sterk innsats for de nye globale utviklingsmålene som alle verdens land vedtok i FNs generalforsamling 25. september.

Statsminister Solbergs budskap til 60 000 tilskuere i Central Park og 30 millioner tv-seere verden rundt var at alle land og relevante aktører må bidra til å sikre at alle barn kan få 12 års gratis utdanning av god kvalitet og under trygge forhold. 

- Barn jeg møter på reiser i utviklingsland forteller meg at de vil gå på skole for å lære. De vil bli leger, lærere, sykepleiere og ingeniører. De ønsker å bidra til utvikling i sine land og samfunn. Utdanning vil gi dem muligheten til dette, formidlet Erna Solberg i appellen sin.

Konserten inngår i Global Poverty Projects globale pådriverinnsats for å avskaffe ekstrem fattigdom innen 2030, som er det overordnede formålet med FNs nye bærekraftsmål.

Andre deltakere i årets arrangement inkluderte FNs generalsekretær Ban Ki-moon, Michelle Obama, Malala Yousafzai, Bill og Melinda Gates, Richard Branson og internasjonale artister som Beyoncé, Ed Sheeran, Coldplay og Pearl Jam.

For mer informasjon om Global Citizen festival:  www.globalcitizenfestival.com

For mer informasjon om Global Poverty Project:  http://www.globalpovertyproject.com/