Statsministeren og utenriksministeren til Arktisk forum i St. Petersburg

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Russiske myndigheter har invitert statsminister Erna Solberg og utenriksminister Ine Eriksen Søreide til den russiske arktis-konferansen «Arktis - dialogens territorium», som finner sted i St. Petersburg 9. og 10. april. Både statsministeren og utenriksministeren har takket ja til invitasjonen.

Temaet for årets konferanse er “Arktis – et hav av muligheter”, med fokus på bærekraftig økonomisk og sosial utvikling i regionen. Konferansen er en god ramme for å videreføre den politiske dialogen med Russland i en større arktisk kontekst. Dette passer godt med det langvarige norsk-russiske samarbeidet om forvaltning av marine ressurser, så vel som med norsk satsing på bærekraftig havforvaltning internasjonalt.

- Naboskapet med Russland er en konstant og viktig faktor i norsk utenrikspolitikk, og samarbeid med Russland er viktig for stabilitet i våre nærområder. Dette gjelder fortsatt, til tross for en krevende sikkerhetspolitisk situasjon og et mer anstrengt forhold mellom Russland og Vesten, sier statsminister Erna Solberg.

Det er femte gang denne konferansen arrangeres, og sist, i 2017, deltok daværende utenriksminister Brende. Også de andre nordiske landene er invitert på høyt nivå.