Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Statsministeren til «Christchurch Call for Action»-møte i Paris

Statsminister Erna Solberg vil sammen med utvalgte statsledere og ledende internettselskaper diskutere hva som kan gjøres for å hindre at innhold fra terrorister og voldelige ekstremister spres på nett.

- Terrorangrepet i Christchurch på New Zealand viste at det er behov for mer internasjonalt samarbeid på dette området. Vi må begrense terroristenes mulighet til å spre bilder og video av sine handlinger på nett. Vi vil diskutere hva myndighetene kan gjøre, og hva selskapene kan gjøre, sier statsminister Erna Solberg.

Møtet ledes av den franske presidenten Emmanuel Macron og statsministeren i New Zealand, Jacinda Ardern. Til stede på møtet er flere stats- og regjeringsledere samt en rekke ledere fra internett- og tech-selskaper. I tillegg til Macron og Ardern deltar Erna Solberg, Theresa May (Storbritannia), Leo Varadkar (Irland), Justin Trudeau (Canada), Macky Sall (Senegal), Jusuf Kalla (Indonesia) og HM Abdullah II (Jordan) samt Jean-Claude Junker fra Europakommisjonen.

Til redaksjonene:
Møtet finner sted i Palais de l'Élysée i Paris, onsdag 15. mai. Møtet vil bli avsluttet med en pressekonferanse. Mer informasjon om programmet her.

Presse som ønsker å være til stede, må ha akkreditering.

Pressekontakt for statsministeren: Marita I. Wangberg, telefon  +47 905 123 19 og e-post miw@smk.dep.no

Til toppen