Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Statsråd Søviknes på Solamøtet og Rosenberg WorleyParsons

Mandag holdt olje- og energiminister Terje Søviknes (FrP) innlegg på Solamøtet 2017 i Rogaland og besøkte verftet Rosenberg WorleyParsons på Buøy.

Arrangementet Solamøtet er en viktig næringspolitisk arena i Rogaland i regi av NHO, med Universitetet i Stavanger, KS (Kommunesektorens organisasjon), Rogaland fylke samt næringsforeninger som medarrangører. Tema for årets Solamøte var "Det handler om arbeidsplasser". Under tittelen " Oljenæringen i en brytningstid" holdt olje- og energiminister Terje Søviknes (FrP) innlegg for omtrent 300 deltakere fra næringsliv og offentlig sektor.

Petroleumsindustrien har bidratt med ufattelige 12 000 milliarder kroner til velferd, vekst og velstand i Norge. Den vil også være vår desidert største og viktigste næring, og særlig for Rogaland i mange tiår fremover, sier olje- og energiminister Terje Søviknes (FrP).

 Olje- og energiminister Terje Søviknes på Solakonferansen (foto: EBM/OED)

Olje- og energiminister Terje Søviknes på Solakonferansen (foto: EBM/OED)

I sitt innlegg gikk statsråd Søviknes gjennom situasjonsbildet i petroleumsnæringen, samt understreket regjeringens tre politiske hovedpilarer for Norges viktigste næring: stabile og forutsigbare rammebetingelser, tildeling av nytt leteareal og å støtte forskning og utvikling.

Industrien har tatt grep for å styrke sin konkurransekraft og redusere kostnader for å møte den nye hverdagen, samtidig som det jobbes kontinuerlig for å redusere klimagassutslippene fra sektoren. Vi må også ta vare på de kloke hodene i industrien og rekruttere nye, sier olje- og energiminister Terje Søviknes (FrP).

 Olje- og energiminister Terje Søviknes ble intervjuet av NRKs Inger Johanne Stenberg på Solakonferansen (foto: EBM/OED)

Olje- og energiminister Terje Søviknes ble intervjuet av NRKs Inger Johanne Stenberg på Solakonferansen (foto: EBM/OED).


Besøkte verftet Rosenberg WorleyParsons

Rosenberg, med mer enn 120 års industrihistorie, ligger på Buøy og er en viktig leverandør til olje- og gassvirksomheten på norsk sokkel. I dag eies verftet av det globale, australskbaserte konsernet WorleyParsons.

- Det gjør inntrykk å se de ansatte i sving på Rosenberg. Det er svært gledelig at de har vist seg konkurransedyktige i et for tiden tøft marked. Blant annet er kontraktene til Sverdrup avgjørende for aktiviteten ved verftet. Dette sikrer videreutvikling av kompetanse som hele den norske petroleumsbransjen er avhengig av, sier olje- og energiminister Terje Søviknes (FrP).

Olje- og energiminister Terje Søviknes sammen med Jan T. Narvestad, administrerende direktør i Rosenberg WorleyParsons (foto:EBM/OED).

Olje- og energiminister Terje Søviknes sammen med Jan T. Narvestad, administrerende direktør i Rosenberg WorleyParsons (foto:EBM/OED).

Til toppen