Statssekretær Anne Karin Olli deltar på prisutdeling av 'kokebøkenes Oscar' i Kina

Dette innholdet er mer enn 2 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

– Det er gledelig å se at samisk ungdom med kokeboken EALLU er nominert i fire priskategorier, inkludert hovedprisen, i den internasjonale prisutdelingen Gourmand Awards. Regjeringen har som mål at samene skal få utvikle sin kultur og sitt språk, og vi ønsker å bidra til et godt samarbeid på tvers av grensene, sier Anne Karin Olli, statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Gourmand Awards, ofte kalt kokebøkenes Oscar, er et årlig arrangement som kårer de beste kokebøkene blant deltakere fra over 200 land.

EALLU er et prosjekt som undersøker matkulturen til reindriftsfolk, sett i lys av tradisjonell kunnskap, tilpasning til klimaendringer og betydningen av ungdoms engasjement og videreutvikling av urfolkskulturen.

Kokeboken EALLU er støttet av Arktisk råd, på initiativ fra Norge. Det Internasjonale reindriftssenteret (ICR) har ledet prosjektet, hvor samisk ungdom i Norge har bidratt med mattradisjoner fra reindriftskulturen.

I tillegg til den samiske deltakelsen, deltar Kommunal- og moderniseringsdepartementet på arrangementet med statssekretær Anne Karin Olli og avdelingsdirektør Kristin Solbjør.

Hovedprisutdelingen skjer lørdag 26. mai i Yantai, Kina.

 

Program

  • møte urfolksungdommene bak kokeboken EALLU, sammen med Internasjonalt reindriftssenter (ICR)
  • møte lederen av regionen Genhe (reindriftsområdet i Kina), Hu Zhaomin
  • hilse på mannen bak arrangementet, Edouard Cointreau
  • hovedprisutdelingen med påfølgende festmiddag

Kommunal- og moderniseringsdepartementets pressetelefon: 22 24 25 00

 

EALLU
Kokeboken handler om urfolksungdom, klimaendringer og mattradisjoner, og legger vekt på tradisjoners rolle i lokal næringsutvikling. Boken inneholder 30 oppskrifter.