Statssekretær Freiberg deltok på besøk til Longyearbyen

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

- Besøket gjør et sterkt inntrykk, sier statssekretær Kjell-Børge Freiberg etter å ha deltatt på HKH Dronning Sonjas besøk til Longyearbyen.

Torsdag og fredag besøkte Dronningen Longyearbyen på Svalbard. Med på besøket var også  justisminister Anders Anundsen og statssekretær i Olje- og energidepartementet, Kjell-Børge Freiberg.

 - Det gjør et sterkt inntrykk å oppleve hvordan et lokalsamfunn som har blitt så hardt rammet, står sammen, sier Kjell-Børge Freiberg.

 Han berømmer innbyggerne, Sysselmannen og Lokalstyret i Longyearbyen for måten de møtte utfordringene på etter snøskredet 19. desember.

 - Det er et imponerende arbeid som er gjort. Det er nå viktig at folk skal føle seg trygge i Longyearbyen. Lokalsamfunnet skal få nødvendig støtte i denne krevende situasjonen. Norges vassdrags- og energidirektorat har besluttet å utvide den planlagte prøveperioden for skredvarsling på Svalbard til 4 måneder. Ordningen vil starte opp i januar. I tillegg er det nå etablert en lokal varsling for Longyearbyen, sier Freiberg.

(Dronningen, justisminister Anders Anundsen og statssekretær Kjell-Børge Freiberg roste de frivillige sin innsats under redningsarbeidet. Foto:Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff)

(Statssekretær Freiberg signerer kondolanseprotokollen.Foto: JD)