Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Statssekretær Tybring-Gjedde i St. John's

Torsdag var statssekretær Ingvil Smines Tybring-Gjedde i St. John's i Newfoundland og Labrador på Canadas østkyst.

Tybring-Gjedde åpnet et seminar arrangert av INTSOK for å synliggjøre norsk leverandørindustri overfor det canadiske offshoremarkedet. 

Statssekretær Tybring-Gjedde med Gisle Stjern (Statoil) og Siobhan Coady (Minister, Department of Natural Resources, Government of Newfoundland and Labrador).

Statssekretær Tybring-Gjedde med Gisle Stjern (Statoil) og Siobhan Coady (Minister, Department of Natural Resources, Government of Newfoundland and Labrador) (foto:YP/OED)

- Norsk olje- og gassteknologi er langt fremme på mange områder, og svært konkurransedyktig internasjonalt. Offshorevirksomheten på den canadiske østkysten møter andre og til dels tøffere klimatiske forhold enn det vi er mest vant med gjennom tiårene med aktivitet på norsk sokkel. Jeg tror det ligger et betydelig potensial i samarbeid mellom norsk og canadisk industri som begge land kan dra nytte av. Ikke minst ettersom virksomheten på norsk sokkel beveger seg lengre nordover og møter stadig tøffere operasjonsforhold, sier statssekretær Ingvil Smines Tybring-Gjedde (FrP).

Norsk leverandørindustri har lang erfaring og et bredt spekter av teknologiske løsninger for sikker, mest mulig miljøvennlig og lønnsom offshore petroleumsvirksomhet under krevende værforhold. Dette er kompetanse og teknologi som er ettertraktet verden rundt: 40 prosent av industriens omsetning i 2015 var i internasjonale markeder.

Statssekretær Tybring-Gjedde på talerstolen under INTSOK-seminaret (foto:YP/OED).

Statssekretær Tybring-Gjedde på talerstolen under INTSOK-seminaret (foto:YP/OED).

Tybring-Gjedde er i St. John's i forbindelse med kronprinsparets offisielle Canada-besøk som avsluttes i byen denne torsdagen. Byen er knutepunktet for landets offshore oljevirksomhet som startet i 1997 med produksjonsstart på feltet Hibernia.

 

Til toppen