Presseinvitasjon:

Statssekretær Westberg til Stavanger

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt.

Wenche Westberg, statssekretær i Landbruks- og matdepartementet er torsdag 2. februar i Stavanger hvor hun deltar på Fagdag for norsk mat og finalen i Det Norske Måltid.

I samarbeid med Det Norske Måltid inviterer Stiftelsen Norsk Mat til Fagdag norsk mat. Her skal Westberg innlede på konferansen og dele ut Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris. Det er en ettertraktet utmerkelse i det norske matfaglige miljø. Den ble opprettet som en hyllest til Ingrid Espelid Hovig på hennes 70-årsdag. 

Statssekretær Wenche Westberg
Statssekretær Wenche Westberg Foto: Torbjørn Tandberg

Etter en åpen nominasjonsprosess har styret og fagjuryen valgt ut fire finalister blant de 25 nominerte. Årets kandidater er:

  • Heidi Bjerkan, Restaurant Credo og Jossa i Trondheim
  • Jimmy Øien, Restaurant Rest i Oslo
  • Halvar Ellingsen, Kvitnes Gård i Vesterålen
  • Johnny Trasti og Trine Lyrek (nominert sammen), Trasti & Trine i Alta

Om kvelden andre 2. februar deltar statssekretær Wenche Westberg i finalen i Det Norske Måltid.

Det Norske Måltid (DNM) leter etter det ypperste innen norsk mat og drikke, og har etablert seg som en av matbransjens viktigste og mest prestisjefylte prisutdelinger.
Siden 2008 har DNM jobbet for å posisjonere norsk mat, med mål om å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon.

Norsk mat og drikke skal hylles på Clarion Hotel Air, Sola, torsdag 2. februar 2023:

kl 11:30-15:30 Stiftelsen Norsk Mat arrangerer Fagdag norsk mat
kl 18:00-23:00

Jubileumsfinalen i Det Norske Måltid