Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Steile fronter i EUs miljø- og klimapolitikk

Rapport fra Ulla Hegg og Knut Kroepelien, miljøråder ved EU-delegasjonen

Miljørådene Ulla Hegg og Knut Kroepelien ved EU-delegasjonen rapporterer om utviklingstrekkene i EUs miljø- og klimapolitikk høsten 2012.

(Illustrasjonsfoto: EU-delegasjonen)

Miljørådene Ulla Hegg og Knut Kroepelien ved EU-delegasjonen rapporterer om utviklingstrekkene i EUs miljø- og klimapolitikk høsten 2012.

Med unntak av klimakrav til landbruket har det kypriotiske formannskapet fått gjennom få konkrete vedtak høsten 2012.

En rekke medlemsland, anført av Polen, og store deler av Europaparlamentet, anført av de konservative (EPP) er skeptiske til økt ambisjonsnivå i EUs klimapolitikk etter 2020.

Lav CO2-pris i kvotehandelssystemet leder til nasjonale tilleggsvirkemidler for å opprettholde incentiver til lavutslippsteknologi etter 2020, og til steile fronter i synet på endringer i regelverket til EU.

Karbonfangst og -lagring (CCS) er satt på vent etter manglende tildeling av penger under kvotereserven NER 300, og en helhetlig gjennomgang av EUs vannpolitikk har blitt gjennomført.

Dette er bare noen av hendelsene miljørådene Ulla Hegg og Knut Kroepelien ved EU-delegasjonen gjennomgår i sin halvårsrapport om utviklingstrekkene i EUs miljø- og klimapolitikk høsten 2012. 

Les hele rapporten til miljørådene her

Til toppen