Presenterte regjeringens planer for barnehager

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen delte sine mål for sektoren med tilhørerne på en fullsatt nasjonal barnehagekonferanse. - Det er fint å stå foran en forsamling som er opptatt av å gi de små store muligheter.

Den nasjonale barnehagekonferansen arrangeres av Kunnskapsdepartementet og Utdanningsdirektoratet og har fått tittelen: Verdens viktigste små - små barn, store muligheter. Konferansen foregår 28. og 29. januar. Kunnskapsministeren holdt åpningsinnlegg om barnehagens samfunnsoppdrag og regjeringens planer for sektoren. 

- Det viktigste for oss er hvordan vi skal få et barnehagetilbud over hele landet med enda høyere kvalitet.  Mange kjenner på følelsen av at barna deres tilbringer for mye tid i barnehagen. De skulle gjerne ha levert senere og hentet tidligere. Hvis jeg helt kort skal si hva som er min viktigste jobb som minister for barnehagefeltet, så er det å gjøre noe med den uroen. For barnehager som holder enda høyere kvalitet og som er trygge og gode er bra både for foreldre, barn og ansatte, sa Røe Isaksen.

Han viste til at barnehager er viktig for lek, vennskap, kreativitet, språk og sosial kompetanse. I tillegg benyttet han anledningen til å avklare regjeringens syn på tidligere skolestart.

- Skolestart for 5-åringer er ikke en del av regjeringsplattformen de neste fire årene, men barnehagen skal være et sted å lære. Barn lærer hver dag og hele tiden i barnehagen, sa Røe Isaksen.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen på barnehagebesøk. (Foto: KD)
Til toppen