Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Innspillsmøte til stortingsmelding om utvikling og bærekraftsmålene

Hvordan få mest mulig bærekraftig utvikling og fattigdomsreduksjon ut av de 37 milliardene som er til rådighet på Norges bistandsbudsjett?

Dét var spørsmålet på møtet som utenriksminister Brende hadde med næringsliv, sivilt samfunn og forskningsmiljøene torsdag 10. november. Forsamlingen var engasjert og kom med gode innspill, forslag, ønsker og spørsmål.

Utenriksminister Børge Brende (foran t.v.) hadde møte med næringsliv, sivilt samfunn og forskningsmiljøene torsdag 10. november om innspill til stortingsmelding om utvikling og bærekraftsmålene. Foto: Guri Solberg, UD
Utenriksminister Børge Brende (foran t.v.) hadde møte med næringsliv, sivilt samfunn og forskningsmiljøene torsdag 10. november om innspill til stortingsmelding om utvikling og bærekraftsmålene. Foto: Guri Solberg, UD

Stortingsmeldingen, som skal være ferdig våren 2017, skal redegjøre for hvordan Norge gjennom utviklingspolitikk og bistand skal bidra til at bærekraftsmålene realiseres. De 17 målene og den politiske erklæringen som sammen utgjør 2030-agendaen er et globalt veikart for bærekraftig utvikling og utryddelse av all ekstrem fattigdom. I bærekraftsmålene kobles utenriks-, utviklings- og innenrikspolitikk sammen.

- I utviklingsmeldingen vil vi konsolidere våre utviklingspolitiske satsinger på utdanning, helse, humanitær bistand, næringsutvikling og klima og energi. Meldingen vil også videreføre arbeidet med konsentrasjon, effektivitet og bistandens relevans for de utfordringer verden nå står overfor, sa utenriksminister Børge Brende.

I sin innledning la utenriksministeren også vekt på at rike og fattige land må samarbeide og at alle gode krefter må bidra. – Dersom vi skal lykkes med å nå bærekraftsmålene må nasjonale myndigheter, internasjonale organisasjoner, næringsliv, sivilt samfunn og forskningsmiljøer spille på lag. Jeg er derfor glad for å få innspill og spørsmål fra dere, sa utenriksminister Brende.

Arbeidet med en fremtidsrettet utviklingspolitikk har pågått en god stund. Det er i regjeringsperioden lagt frem flere relevante meldinger til Stortinget; om utdanning, menneskerettigheter, næringsutvikling, handel og globale sikkerhetsutfordringer.

Til toppen