Historisk arkiv

Støre åpnet klasevåpen-konferansen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Tiden er kommet for at slike våpen ikke lenger skal brukes. Å starte en prosess mot dette målet er det som bringer oss sammen i Oslo i dag, sa utenriksminister Jonas Gahr Støre da han åpnet klasevåpen-konferansen i Oslo.

Konferanse om klasevåpen- Tiden er kommet for at slike våpen ikke lenger skal brukes. Å starte en prosess mot dette målet er det som bringer oss sammen i Oslo i dag, sa utenriksminister Jonas Gahr Støre da han åpnet klasevåpen-konferansen i Oslo.

Jonas Gahr Støre holdt åpningsinnlegget på konferansen kl. 09.30 torsdag 22. februar. Han håper at en avtale om forbud mot klasevåpen kan være på plass innen utgangen av 2008. 

- Det faktum at dere har reist så langt og kommer fra alle kontinenter er et signal på hvor viktig denne konferansen og deres engasjement er. Det takker jeg dere for, sa Støre til delegatene.

- Tiden er kommet for at slike våpen ikke lenger skal brukes. Å starte en prosess mot dette målet er det som bringer oss sammen i Oslo i dag, fortsatte Støre.

 

Store medier

Klasebomber er et internasjonalt problem, og det gjenspeiles også i påmeldingen til Oslo-konferansen.

- Vi er veldig godt fornøyde med at så mange tunge medier kommer for å dekke konferansen. Det gjenspeiler vår holdning om at dette er et meget viktig tema, sier avdelingsdirektør Steffen Kongstad i Utenriksdepartementet.

Britiske BBC World og BBC News er verdensomspennende nyhetskanaler som kommer til Oslo. Av de store nyhetsbyråene kommer AP, franske AFP og nederlandske GPD. Nederland og Australia sender også egne tv-team.

Flere tunge medier kommer fra Japan, hvor interessen for konferansen er stor. Asahi Shimbun er verdens nest største avis i opplag, og kommer til Soria Moria. Det samme gjør konkurrenten The Mainichi Shimbun. Tv-stasjonen Kyodo News kommer, samt TBS (Tokyo Broadcasting System) som er Japans største og eldste uavhengige kringkaster.

Fjernsynskanalen Al Jazeera International skal for øvrig ha utenriksminister Jonas Gahr Støre live med på ett av sine største talkshow i beste sendetid.


 

Til toppen