Stort engasjement for Attraktiv by-pris

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Rekordmange nominerte sin by eller sted til Attraktiv by-prisen i år. Før fristens utløp var det kommet inn 384 gyldige nominasjoner. Alle fylker er representert. Hammerfest er byen med flest nominasjoner.

- Det er fint å se at folk engasjerer seg og mener at nettopp sin by eller tettsted fortjener prisen. Det er spesielt hyggelig at det har kommet inn forslag fra alle fylker, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

I år er andre gang departementet deler ut pris til Norges mest attraktive by. Totalt har det kommet inn 384 gyldige nominasjoner – mot 346 i fjor.

Det har kommet flest nominasjoner fra Finnmark, der Hammerfest har hele 90 av 94 nominasjoner. Akershus kommer på andre plass. Der har Asker 60 av 81 nominasjoner. I Møre og Romsdal er det Ålesund som har flest nominasjoner - med 30 nominasjoner.

- Dette vitner om en sterk mobilisering på sosiale medier. Nå skal juryen gå igjennom alle forslagene og plukke ut finalister før jeg deler prisen ut i juni, sier Sanner.

Prisen skal fremheve og belønne små, mellomstore og store byer for planlegging og gjennomføring av bærekraftig by- og stedsutvikling. Men også et mindre område, en bydel eller et område som strekker seg over kommunegrenser kan få prisen.

En uavhengig jury vil lete etter nyskapende tiltak og samarbeidsformer som bidrar til å få bokvaliteten opp og klimagassutslippene ned.

Juryen er ledet av Erling Dokk Holm.