Stort potensiale i tyrkisk sjømatmarked

- Eksporten til Tyrkia er voksende, og med en befolkning på 75 millioner er det store muligheter for norsk sjømat, sier fiskeriminister Elisabeth Aspaker.

- Eksporten til Tyrkia er voksende, og med en befolkning på 75 millioner er det store muligheter for norsk sjømat, sier fiskeriminister Elisabeth Aspaker. 

Statsråden er denne uken i Tyrkia sammen med norsk sjømatnæring, som en del av statsbesøket til kongeparet. 

- Det viktigste markedet for norsk sjømat er i utlandet. Vi eksporterer til 130 land og er verdens nest største fiskeeksportør. Som fiskeriminister er jeg opptatt av å være døråpner for norsk sjømatnæring, sier statsråden. Tyrkia er i dag det 21 største markedet for norsk sjømat. Makrell og laks står for mesteparten av eksporten. Aspaker har tro på vekst. 

- Regjeringen har store ambisjoner for sjømatnæringen. Den skal bli en av våre fremste fremtidsnæringer. Da må vi bygge markeder ute, slik at vi får avsetning for norsk fisk, sier statsråden.

 
 
Fiskeriminister Elisabeth Aspaker besøkte Istanbuls største fiskemarked, der det blant annet omsettes norsk laks.
Fiskeriminister Elisabeth Aspaker besøkte Istanbuls største fiskemarked, der det blant annet omsettes norsk laks.


 

 Fiskeriministeren fant tonen med tyrkiske fiskeoppkjøpere.
Fiskeriministeren fant tonen med tyrkiske fiskeoppkjøpere.

 

 
Balik Ekmek er fastfood på tyrkisk: stekt makrell fra Norge i brød.
Balik Ekmek er fastfood på tyrkisk: stekt makrell fra Norge i brød. (Alle foto: FKD)

 Se flere bilder og høyoppløselige versjoner på flickr