Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Har transportert sikkerhetsmateriell til Sør-Sudan

Norge har gitt 30 millioner kroner for å frakte inn materiell til FN-operasjonen i Sør-Sudan. Nå er materiellet, som vil bidra til bedre sikkerhet for FN-operasjonen, ankommet UNMISS.

Materiellet er blant annet sikringsbarrierer som skal beskytte FN-leirene i landet. Det er også fraktet inn humanitær nødhjelp til flyktningene.  Lasten er flydd inn til Sør-Sudan gjennom et internasjonalt transportflysamarbeid, betalt av Norge, Sverige, Finland og Storbritannia. Flyvningene er gjennomført denne uken.

-Vi er glade for å kunne tilby slik transportstøtte, som styrker FNs evne til å ivareta sikkerheten i Sør-Sudan. Det har vært urolig i landet en periode, og det er viktig å bedre sikkerheten for FN-personellet og flyktningene som har søkt tilflukt i FN-leirene, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide.

Det var FN som anmodet om støtte, og Norge tilbød å bidra med flytimer for å frakte inn nødvendig utstyr og personell som skal anvendes for å trygge FN-leirene i landet og øke FNs evne til å beskytte sivilbefolkningen.

Det norske bidraget har en kostnadsramme på omlag 30 millioner kroner.

Situasjonen i Sør-Sudan er forstatt utfordrende. FNs viktigste oppgaver i Sør-Sudan er å beskytte sivile. Krisen i landet har resultert i over 200 000 nye interne flyktinger, og om lag 60 000 av dem har søkt beskyttelse i FN-leire. Det totale antallet flyktninger er i dag over 400 000.

Les mer her:
http://www.regjeringen.no/nb/dep/fd/aktuelt/nyheter/2014/norge-tilbyr-fn-lufttransportstotte.html?id=749123

Transportflyet IL-76 har meget stor kapasitet.
Transportflyet IL-76 har meget stor kapasitet (foto: Inge Prestegard).
Til toppen