Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Sundtoft møtte Indonesias miljø- og skogminister

Klima- og miljøminister Tine Sundtoft møtte i dag Indonesias miljø- og skogminister Siti Nurbaya i Oslo. Klimatoppmøtet i Paris og regnskogsamarbeidet mellom Indonesia og Norge var hovedtema.

Klima- og miljøminister Tine Sundtog
Klima- og miljøminister Tine Sundtoft møtte i dag Indonesias miljø- og skogminister i Oslo Foto: Elisabeth Brinch Sand

 

Vi har hatt konstruktive samtaler om veien videre. Ministeren var tydelig på at hun vil ha arbeidet for å redusere klimagassutslippene fra regnskog og torvmyr høyt på sin agenda. Hun ville forsterke skogsamarbeidet med Norge, og at vi skal arbeide nært sammen frem mot klimatoppmøtet i Paris, sier Sundtoft.

Indonesia er et av landene i verden som har aller høyest klimagassutslipp, på grunn av betydelig ødeleggelse av karbonrik regnskog og torvmyrer. Nylig la Indonesia fram utkast til utslippsreduksjonsmål (INDC) som nå er på offentlig høring. I utkastet legges det opp til å redusere klimagassutslippene med 29% innen 2030, og å opprettholde målet om 26% reduksjon innen 2020. Indonesia skal levere sitt endelige utslippsreduksjonsmål til FNs klimakonvensjon i løpet av september.

Indonesia har verdens tredje største regnskogsområde samt en stor del av verdens torvmyrlagre. Dersom Indonesia skal nå sine klimagassreduksjonsmål må bevaring av skog og torvmyr utgjøre en sentral del av handlingsplanen. Det bilaterale samarbeidet mellom Norge og Indonesia er en viktig del av dette arbeidet.

Værfenomenet El Nino ventes nå å forlenge årets tørkeperiode i Indonesia og kan forverre skogbrannene. Minister Siti Nurbaya varslet under møtet med Sundtoft at hun nå avbryter sitt Europa-besøk for å reise hjem og bekjempe skogbrannene.

Mer om samarbeidet med Indonesia.

Til toppen