Sunn, trygg og smart «teknologisk»-mat

Forskere skal undersøke hvordan ny teknologi kan brukes til å produsere nok, sunn og trygg mat.

Forskerne vil finne frem til måter å produsere mat med færre allergener, og mat som motvirker livsstilsykdommer eller mat som med forlenget levetid bidrar til å redusere matsvinn. I delprosjektet skal forskere undersøke og analysere hvordan nye matteknologier påvirker innholdsstoffer i maten og potensiale til å utløse matallergier. Et av målene er å utvikle et digitalt hjelpemiddel som gjør det enklere for matindustrien å ta kunnskapsbaserte avgjørelser underveis i innovasjonsprosesser. Det kan bidra til at nye produkter når forbrukerne.

Forskningsprosjektet ledes av Nofima, og skjer i samarbeid med Veterinærinstituttet, Bamagruppen, Findus Norge AS, Den Stolte Hane, Fjordland, Fjordkjøkken og MatBørsen samt Hoff. Prosjektet er finansiert gjennom Bionærprogrammet, Norges forskningsråd og skal gå over fire år.