Gledelig at norsk leverandør vinner Sverdrup-kontrakt

Kontrakten for bolig- og utstyrsdekket til Johan Sverdrup feltsenteret er tildelt et konsortium bestående av Kværner og det amerikanske selskapet KBR.

- Jeg er stolt og glad for at en norsk leverandør har vunnet nok en Sverdrup-kontrakt i hard internasjonal konkurranse. Det viser at norske bedrifter omstiller seg og fortsatt er konkurransedyktige i et internasjonalt marked, sier olje- og energiminister Tord Lien. 

Mandag tildelte Statoil på vegne av partnerne i Sverdrup-feltet kontrakten for bolig- og utstyrsdekket til Sverdrup feltsenter. Den omfatter ingeniørarbeid, innkjøp og bygging, og er tildelt et konsortium bestående av Kværner og det amerikanske selskapet KBR. 

Sverdrup-utbyggingen er det største industriprosjektet i Norge på flere tiår. Den gir muligheter for oppdrag til mange leverandører. Dagens kontraktstildeling viser at norske leverandører er konkurransedyktige i tøff internasjonal konkurranse og kan bidra til å bryte kostnadsspiralen i næringen. Det borger godt for framtida, sier olje- og energiminister Tord Lien.

Kontrakten har en verdi på 6,7 milliarder kroner. Bolig- og hjelpesystemplattformen vil være forbundet med bro til prosessplattformen. Boligplattformen vil ha sengeplasser og andre fasiliteter til å betjene opptil 560 personer. Den vil også romme beredskapssenter og kontrollrommet som styrer hele feltsenteret. 

- Utbyggingen av Sverdrup ender nå opp som arbeid for mange bedrifter. Aker Solutions, Aibel, Kværner Verdal og ABB har allerede fått store kontrakter. Dagens kontrakt til Kværner og KBR vil gi nytt arbeid blant annet på Stord. Det er bra for en region med sentrale bedrifter som har behov for nye oppdrag og som igjen klarer å tilpasse seg endrede omgivelser. Dette er en svært god dag for næringen og for Norge, sier Lien. 

Sverdrup-utbyggingen er det største industriprosjektet i Norge i nyere tid. Regjeringen la 24. april fram proposisjonen om utbyggingen for Stortinget. Investeringene knyttet til feltets første byggetrinn er på 117 milliarder kroner. 

Til toppen