Sylvi Listhaug ny olje- og energiminister

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Det ble gjort endringer i regjeringen i ekstraordinært statsråd i dag.

'
Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg overrakte nøkkelkortet til Sylvi Listhaug i Olje- og energidepartementet 18. desember 2019. Foto: Margrete Løbben Hanssen/OED

Eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug er utnevnt til ny olje- og energiminister og etterfølger dermed Kjell-Børge Freiberg, som har hatt posten siden august.

— Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene som venter. Petroleumsnæringen er Norges største og viktigste næring målt i både arbeidsplasser og verdiskaping. De som jobber der har grunn til å være stolte. Vi har også en stor fornybarnæring som har vært sentral for fremveksten av det moderne Norge. Norge er dessuten i forkant når det gjelder forskning innen både olje- og gass, fornybar og CO2-håndtering, sier olje- og energiminister Sylvi Listhaug.

Olje- og energiminister Sylvi Listhaug sammen med statsminister Erna Solberg og ny eldre- og folkehelseminister Terje Søviknes foran slottet tidligere i dag.
Olje- og energiminister Sylvi Listhaug sammen med statsminister Erna Solberg og ny eldre- og folkehelseminister Terje Søviknes foran slottet tidligere i dag.

Listhaug har lang fartstid i politikken og har vært statsråd i regjeringen Solberg tidligere: Først som landbruks- og matminister, deretter innvandrings- og integreringsminister, så justis-, beredskaps- og innvandringsminister og nå sist som eldre- og folkehelseminister. 

Listhaug vokste opp på familiegården i Ørskog på Sunnmøre. I slutten av tenårene var hun pleieassistent på aldershjemmet i Ørskog. Hun er utdannet adjunkt fra Høgskulen i Volda, og har vært innom læreryrket. Listhaug har også jobbet ett år i PR-byrået First House. Hun er gift og mor til tre.

'
Den nye olje- og energiministeren Sylvi Listhaug fikk overrakt nøklene hos forgjenger Kjell-Børge Freiberg på statsrådens kontor i Olje- og energidepartementet 18. desember 2019. Foto: Margrete Løbben Hanssen/OED