Takk for maten på Fiskarlagets årsmøte

Ved Elisabeth Aspaker, 18.november 2015

Kjære alle sammen!

Jeg har fått det ærefulle oppdraget å takke for maten, og etter et måltid som dette, er det en ytterst takknemlig oppgave.

Forutsetningene har vært der:

  • Kokkekompetanse på høyt nivå,
  • Og ikke minst - verdens beste råvare - norsk fisk.

 

Det er vel sånn at jeg skulle takket alle dere for maten.

 

***

 

Som de fleste steder i Norge trenger man ikke dra langt for å få tak i disse råvarene.

 

Fra Tydal spiste vi gravet røye til forrett. En perfekt start og en fin påminnelse om det gode arbeidet som drives i fiskerinæringen i innlandet.

 

Kveldens hovedrett var Lysing fra Roan, ytterst på Fosen, før det hele ble avsluttet med en nystekt mandelkake.

 

Dette var utvilsomt god mat, og god mat er en del av det gode liv.

 

 Jeg har latt meg fortelle at en gammel stortingsrepresentant en gang ble spurt om konseptet for det gode liv. Hans svar var: - Korte møter og lange middager.

Jeg tilhører absolutt til dem som mener at hardt arbeid gir resultater, men jeg har også sterk tro på de verdier som springer ut av å kombinere det hyggelige med det nyttige.

I løpet av dette årsmøtet har vi absolutt kombinert det hyggelige med det nyttige.

 

For det er all grunn til å ha det hyggelig og feire oss selv.

Vi er verdensmestre i fisk.

Vi har 10 000 fiskere, 1000 oppdrettsanlegg og 440 foredlingsbedrifter.

Sammen sørger de for at Norge sender 37 millioner måltider med fisk og sjømat ut i verden – hver dag.

 

Men vi må også tenke nytte: Gjennom å jobbe sammen og utveksle synspunkter for hvordan vi skal forbli verdensmestre i fremtiden.

 

Det synes jeg også vi har fått til på dette årsmøtet – en stor takk til dere alle for dette.

 

Ha en god kveld og takk for oppmerksomheten!