Tar disse kvinnene over styringen av spansk næringsliv?

Av: Eva Syversen Puig, Den norske ambassaden i Madrid

Dette innholdet er mer enn 7 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Disse damene tar mål av seg til å utfordre mannsdominansen i ledelsene og styrene for spanske bedrifter. Kanskje lykkes de.

EØS-midlene bringer fram kvinnelige ledertalenter i Spania. Foto: CEOE

Gjennomsnittlig 15 års arbeidserfaring, en ingeniør- eller businessgrad, stor arbeidskapasitet og en ansvarsfull stilling i et firma. Dette er den dominerende profilen til de 40 kvinnene som har blitt valgt til prosjektet «Promociona».

Dette er et opplæringsprosjekt hvor formålet er å fremme kvinners adgang til lederposisjoner og styrer i Spania.

Prosjektet skjer i regi av det spanske Helse-, sosial- og likestillingsdepartementet og er finansiert av Norge gjennom EØS-midlene.

Det er også Norge som har vært forbilde for prosjektet, som også har latt seg inspirere av NHOs leder- og styreutviklingsprogram for kvinnelige ledere «Female Future».

Målet er dobling
Dette programmet har hatt positive resultater her hjemme med økning av antall kvinner i toppledelsen i ulike selskap, forbedring av arbeidsbetingelser og matchende lønnsnivå. Dette er blant målene man ønsker å oppnå i Spania også.

Prosjektet skal gå til 2015, og målet er blant annet å bidra til å doble kvinneandelen i styrene for selskapene på Madrid-børsen fra 10 til 20 prosent.

Gjennom EØS-midlene bidrar Norge med om lag 8 millioner kroner til prosjektet.

Les mer: