Telemarksklingen skal erobre Norge

Lefsa – eller klingen som de helst kaller den - står sterkt i Telemark. Nå har tre av fylkets driftige bakstegründere, Gro Hommo, Ane Underberg og Inger Marie Bakås, etablert et felles selskap og gått sammen for å utvikle og selge ei håndverksbakt lefse til store deler av Norge. Målet er å erobre Norge med Telemarksklingen.

Den største utfordringen med håndverksbaket klingbakst er at det er tungt og arbeidskrevende, for det er mange trinn i produksjonsprosessen. Derfor har de tre gründerne tatt turen til Ås for å treffe Nofimabaker André Løvaas, og sammen med han se om de kan finne måter å forenkle produksjonsprosessen på, uten at det går på bekostning av verken smak, konsistens eller utseende. Dagene på Ås er en del av Besøksordningen som lokale matprodusenter kan benytte seg av. Besøksordningen er et unikt tilbud der fagperson og lokalmatprodusent kan jobbe en-til-en for å løse en konkret problemstilling. Ofte er det vanskelig for små lokalmat.

Gro Hommo (t.v.) og Inger Marie Bakås.
Gro Hommo (t.v.) og Inger Marie Bakås har akkurat fått til en lefsedeig som er akkurat slik de vil ha den. Foto: Nofima