Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Tidligere miljøvernminister Guro Fjellanger er død

Guro Fjellanger (V) var miljøvernminister i Kjell Magne Bondeviks første regjering fra 1997 til 2000.

Tidligere miljøvernminister Guro Fjellanger
Portrettet av tidligere miljøverminister Guro Fjellanger henger i Klima- og miljødepartementet utenfor statsrådens kontor. Guro Fjellanger døde 16. april 2019. Foto: KLD

Tidligere miljøvernminister Guro Fjellanger (55) er død etter lengre tids sykdom. Fjellanger var miljøvernministeren som signerte Kyotoprotokollen, verdens første klimaavtale, på vegne av Norge.  

- Guro var tidligere miljøvernminister, nestleder i Venstre og medlem av Oslo bystyre. Hun var et flott menneske med et sterkt miljøengasjement, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen. 

- Hun ledet Norges delegasjon under klimaforhandlingene i Kyoto i 1997, som ledet til signering av Kyotoavtalen 29. april 1998. Hun gikk også av som miljøvernminister sammen med resten av Bondevik I-regjeringen, da flertallet på Stortinget ville endre forurensningsloven og bygge gasskraftverk uten CO2-rensing. Jeg vil takke for alt du gjorde for miljøet, og for et åpnere og mer inkluderende Oslo. Mine varmeste tanker går til familien og de nærmeste, sier Elvestuen. 

 

 

Til toppen