Tilbyr tyske gjester nye reiser til Trøndelag

Reiselivsnæringa i Trøndelag har med seg to nye bookbare reiseruter til Grüne Woche i Berlin. Sommeren 2015 får tyske feriegjester tilbud om ”Kulinarische Rundreise in Mittel Norwegen” samt en langhelg med tre festivaler i Trondheim.

De nye reisetilbudene er basert på erfaringer fra 2014. De viser at tyske turister som ønsker seg et kortere opphold i Norge, vil ha en langhelg i by. Trøndelagsregionen har med utgangspunkt i dette laget et pakketilbud med en langhelg i Trondheim fra 30.07. - 02.08., hvor Trøndersk matfestival, Bryggerifestivalen og Olavsfestdagene i Trondheim er en del av tilbudet. Erfaringene fra sommeren 2014 viser også tyske tilreisende som ønsker å tilbringe flere dager i Trøndelag vektlegger lokale matopplevelser, fiske og friluftsliv. Dette får de tilbud om i ”Kulinarische Rundreise in Mittel Norwegen”.

Det trøndersk ølet faller i smak hos de tyske gjestene på Grüne Woche. Bryggeriene Rein Drikke, Inderøy Gårdsbryggeri, Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk og Austmann  har med 13 ulike sorter øl til Berlin.
Det trøndersk ølet faller i smak hos de tyske gjestene på Grüne Woche. Bryggeriene Rein Drikke, Inderøy Gårdsbryggeri, Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk og Austmann har med 13 ulike sorter øl til Berlin. Foto: Vidar Alfarnes

Av produktene Trøndelag har med til Berlin, er det særlig viltkjøtt av elg og rein, tyttebær, multer og øl som er populært hos de tyske besøkende på Grüne Woche. Reinsdyrpølse med karve fra Inderøy var utsolgt etter de tre første dagene av messen. Trøndelag har med hele 13 sorter øl fra fem ulike bryggerier og har doblet ølsalget i år. - Tyskerne er overrasket over den spesielle smaken på det norske ølet, sier Brit Melting, regionskontakt for Trøndelag.   

Landbruks- og matdepartementet står bak den norske deltakelsen på Grüne Woche i samarbeid med Innovasjon Norge og den norske ambassaden i Berlin. 

Trøndelag på Norges stand på Grüne Woche 2015.
Trøndelag på Norges stand på Grüne Woche 2015. Foto: Landbruks- og matdepartementet

Internationale Grüne Woche, 16.01. - 25.01.2015
Messe Berlin: Norwegen, Standnr 114, hall 8.2,
Messedamm 22, D - 14055 Berlin

Til toppen