Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Tilskudd til informasjonstiltak ved kommunestyre- og fylkestingsvalget i 2019

Organisasjoner og andre aktører som ønsker å bidra til å øke kunnskapen om valg, kan søke Valgdirektoratet om tilskudd. Fristen for å søke tilskudd er 30. november 2018.

Tilskuddene skal gå til informasjonstiltak for å øke valgdeltakelsen ved kommunestyre- og fylkestingsvalget i 2019, for eksempel konferanser, kampanjer, internettsider, produksjon og distribusjon av trykksaker, kulturtiltak og så videre.

Tiltak rettet mot unge velgere, innvandrere og velgere med behov for særskilt tilrettelagt informasjon vil bli prioritert.

Søkerne må være registrert i enhetsregisteret/frivillighetsregisteret. Det er et krav at tiltaket det søkes om tilskudd til er partipolitisk nøytralt. Enkeltpersoner, politiske partier, kommuner og fylkeksommuner kan ikke søke.

Regjeringen har i statsbudsjettet foreslått at det bevilges 5,2 millioner kroner til formålet. Det tas forbehold om at Stortinget vedtar bevilgningen før tilskudd kan utbetales.

Fristen for å søke tilskudd er 30. november 2018.

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har siden 2005 hatt en støtteordning for å øke kunnskapen om valg. Valgdirektoratet overtok i 2016 ansvaret for denne ordningen. Ved spørsmål om tilskuddsordningen, kontakt Valgdirektoratet:

Til toppen