Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

UD lanserer tilskuddsportal

Nå kan du enkelt klikke og se hvem som mottar tilskuddspenger fra Utenriksdepartementet, hvor mye de får og hva pengene brukes til. Oppdatering skjer månedlig.

Nå kan du enkelt klikke og se hvem som mottar tilskuddspenger fra Utenriksdepartementet, hvor mye de får og hva pengene brukes til. Oppdatering skjer månedlig.

Tilskudd er penger som stilles til rådighet for et bestemt formål, vanligvis etter søknad fra en organisasjon. UDs nye tilskuddsportal gir en samlet oversikt over avtaler om tilskudd som UD og Norad har inngått og som har utbetalinger fra og med inneværende år og fire år framover.

Med andre ord får offentligheten oversikt over hvilke mottakere som får midler fra UD tilskuddsposter, og hva pengene brukes til. Dette dreier seg både om penger til utviklingsformål (bistand) og tilskudd knyttet til utenrikspolitikken, for eksempel satsingen på samarbeid i Nordområdene.

Den nye portalen gjør det lettere å følge med på hvordan pengene brukes for alle som er interessert, både i Norge og i de landene der pengene brukes og gir resultater.

Tilskuddsportalen viser hvordan pengene som UD og Norad gir blir fordelt på verdensdel, land/område, innsatsområde og mottakere.  Det gis også detaljert informasjon om de enkelte avtaler som er inngått. Man får vite hvor mye penger som er utbetalt hittil, og hvor mye mer den enkelte mottaker kan motta innenfor avtalen som er inngått. Når mottakeren gir tilskuddsmidlene videre, vises kun utbetaling fra UD/Norad til første mottaker. 

Informasjon om tilskudd som fordeles videre (f.eks. EØS-midlene, tilskudd som forvaltes av Fredskorpset, Norfund og andre) vises ikke detaljert.

Til toppen