Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Tine Sundtoft på plass som klima- og miljøvernminister

Onsdag ettermiddag fikk Tine Sundtoft overrakt nøkkelkortet til kontoret av avtroppende miljøvernminister Bård Vegar Solhjell. Sundtoft blir landets første klima- og miljøvernminister.

Onsdag ettermiddag fikk Tine Sundtoft overrakt nøkkelkortet til kontoret av avtroppende miljøvernminister Bård Vegar Solhjell. Sundtoft blir landets første klima- og miljøvernminister.

- Vi skal overlevere denne kloden til våre barn i minst like god stand som den vi overtok fra våre foreldre. For meg blir det viktig å ha et generasjonsperspektiv på den politikken vi skal føre, sa Sundtoft.

Den nye regjeringen vil videreføre og forsterke klimaforliket.

- Min erfaring fra 26 år med politikk, interessepolitikk og jobb som fylkesrådmann har lært meg at politikk utgjør en viktig forskjell. Derfor ser jeg frem til arbeidet med å forsterke tiltak fra Klimaforliket, sa Sundtoft.

Tine Sundtoft bor i Lillesand i Aust-Agder og kommer fra jobben som fylkesrådmann i Vest-Agder. Hun har tidligere blant annet vært regiondirektør i NHO i Agder og politisk rådgiver for Høyre på Stortinget.

Se bilder fra nøkkeloverrekkelsen på vår Flickr-side.

Klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft mottar nøkkelkort av Bård Vegar Solhjell (Foto: Anne Elisabeth Scheen/Miljøverndepartementet)
Til toppen