Torbjørn Røe Isaksen ny kunnskapsminister

Torbjørn Røe Isaksen er utnevnt til ny kunnskapsminister i Kunnskapsdepartementet.

Torbjørn Røe Isaksen er utnevnt til ny kunnskapsminister i Kunnskapsdepartementet.

  

Torbjørn Røe Isaksen er utnevnt som kunnskapsminister i en ny regjering av Høyre og FrP med Erna Solberg som statsminister.

Røe Isaksen kommer fra Porsgrunn og er født i Ålesund i 1978. Han har vært innvalgt for Høyre på Stortinget fra Telemark fra 2009. Røe Isaksen har vært medlem av Stortingets arbeids- og sosialkomité og har vært partiets talsmann for fleksibelt arbeidsliv, pensjon, sosialstøtte og trygd. Han har vært landsmøtevalgt medlem av Høyres sentralstyre siden 2007 og medlem av Høyres arbeidsutvalg siden 2009.

Røe Isaksen har mastergrad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo fra 2008 og er dessuten cand.mag. med idéhistorie, medievitenskap og statsvitenskap.

Bjørn Haugstad er utnevnt til statssekretær og Magnus Thue er utnevnt til politisk rådgiver for statsråd Torbjørn Røe Isaksen.

Avtroppende kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) overleverte kontornøkler til den nye kunnskapsministeren.

Isaksen berømmet sin forgjenger for hennes arbeid med videreføring av Kunnskapsløftet, noe som gjør at norsk skole går i riktig retning. Han påpekte også at Halvorsen har en veldig stor del av æren for barnehageløftet.

- Jeg gleder meg veldig til å ta over. Jeg gruer meg også litte gran. Det er en stor og spennende oppgave, sier påtroppende kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Til toppen