Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Tord Lien besøkte Harstad

Olje- og energiminister Tord Lien var mandag på besøk i Harstad. Statsråden besøkte blant annet Oljedirektoratet og Statoil, og ledet et åpent møte om petroleumsvirksomhet i regionen.

Olje- og energiminister Tord Lien var mandag i Harstad. Statsråden besøkte blant annet Oljedirektoratet og Statoil, og ledet et åpent møte om petroleumsvirksomhet i regionen.

- Det er mange som har grepet mulighetene petroleumsvirksomheten gir i nord, og her i Harstad ser man tydelig de positive ringvirkningene av denne aktiviteten. Jeg oppfordrer Nord-Norge til å samarbeide videre slik at denne utviklingen kan komme hele landsdelen til gode, sier olje- og energiminister Tord Lien.

På det åpne møtet deltok organisasjoner, bedrifter og politikere fra regionen. Under møtet presenterte Oljedirektoratet en oversikt over ressurspotensialet utenfor kysten av Nord-Norge, og Kunnskapsparken Bodø presenterte en rapport om petroleumsleveranser fra næringslivet i Nord-Norge. Det var også åpen taletid med flere talere.

- Petroleumsindustrien har lang historie i Nord-Norge. Både i Norskehavet og Barentshavet har det vært aktivitet i lang tid. Samtidig er det de siste årene gjort flere spennende funn som bidrar til videre aktivitet. Bevisstheten rundt mulighetene dette har gitt - og gir - øker, og resultatene blir stadig mer synlige, sier olje- og energiminister Tord Lien.
 
Etter møtet besøkte olje- og energiministeren bedriften Polarkonsult før reisen gikk videre til Stokmarknes i Vesterålen.

 
Olje- og energiminister Tord Lien under det åpne lunsjmøtet i Harstad. (HSI/OED)

 

Til toppen