Hilsen fra landbruks- og matminister Olaug Bollestad:

Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm – på jakt etter gode matopplevelser i Norge

Gjennom fire sesonger har vi sett Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm reise Europa og verden rundt på jakt etter gode matopplevelser. I sesong 4 er Paris, Barcelona og Napoli byttet ut med Hedmarken, Lindesnes og Trondheim.

Rett nok har duoen besøkt Norge innimellom de mer fjerne reisemålene også i de første sesongene. Men i år har den pågående Covid19-pandemien gjort at alle reisemålene må være i Norge. Så langt har de besøkt Hedmarken og tilberedt kalvekoteletter og hvit asparges i det duvende Mjøslandskapet. De har vært på Lindesnes og besøkt kjøkkensjef Nicolai Ellitsgaard på Under. I Trondheim konkurrerte de om hvem som kunne lage den beste grønnsakslasagnen og besøkte både Heidi Bjerkan på Credo og en av hennes nøye utvalgte leverandører – Jon Fredrik Skauge på Fannremsgården i Orkdal. Og de har vært på Hvaler og trålet etter Hvalerreker og bakt surdeigsbrød.

Saken fortsetter under bildet.

Lammeribbe.
Høsten er høytid for norsk lam. Lam er en fantastisk råvare som norske og utenlandske kokker bruker med stolthet og respekt. Foto: Tom Haga

Matnasjonen Norge er variert og spennende, og kan by på kvalitetsperler av friske norske råvarer. Det har Eyvind Hellstrøm understreket flere ganger i årets sesong. Han har sågar hevdet at turene i Norge overgår det beste fra andre land. 2020 har vært, og er fortsatt, et spesielt og krevende år for hele det norske samfunnet. Mange lokalmatprodusenter har måttet omstille seg og ikke minst tapt mye på grunn av strenge smitteverntiltak. I et slikt år er det ekstra gledelig at nettopp Hellstrøm og Svendsen viser hva som finnes av spennende og gode produkter og råvarer i Norge. Her er det god mulighet for å bli oppmerksom på ukjente perler i eget nabolag eller bli inspirert til å prøve andre råvarer eller produkter på eget kjøkken.

Jeg ønsker god tur videre i Matnasjonen Norge!