Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Trygghetsstandard på sykehjem

Alle beboere på sykehjem skal ha et godt og likeverdig tilbud, men det er for store variasjoner i kvaliteten. Regjeringen vil derfor utvikle et felles verktøy for å sikre god praksis på alle sykehjem.

–Det er mange engasjerte og dyktige medarbeidere i de kommunale helse- og omsorgstjenestene, men de mangler et verktøy for å forbedre kvaliteten på tilbudet. Regjeringen vil derfor utvikle en trygghetsstandard som alle landets sykehjem kan ta i bruk, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Verktøyet skal blant annet konkretiserer hvordan sykehjem kan sikre god ledelse, organisering og profesjonell praksis. Regjeringen vil invitere bruker- og pårørendeorganisasjoner, yrkesorganisasjonene og KS til å delta i prosjektets styringsgruppe. 

Styringsgruppen skal i samarbeid med Helsedirektoratet konkretisere kravene til god praksis. Helsedirektoratet skal deretter prøve ut verktøyet i noen utvalgte sykehjem. Dette skal skje ved at sykehjemmene gir konkrete eksempler på hvordan de arbeider for å sikre god kvalitet, og hvordan de måler resultater av arbeidet.

Sluttproduktet skal være et verktøy for kvalitet som kan tas i bruk av sykehjem over hele landet.

Til toppen