Utenriksminister Brende gratulerer Tunisia med gjennomføringen av presidentvalg

- Jeg gratulerer det tunisiske folk med den vellykkede gjennomføringen av presidentvalget søndag og gratulerer landets nye president Beji Caid Essebsi med valgseieren, sier utenriksminister Børge Brende. Presidentvalget er historisk, som det første frie valget siden Tunisia frigjorde seg fra kolonimakten Frankrike i 1956.

Andre omgang av presidentvalget i Tunisia ble gjennomført 21. desember. Beji Caid Essebsi, som leder det sekulære partiet Nidaa Tounes, ble valgt til ny president med drøyt 55 prosent av stemmene, ifølge offisielle resultater. Sittende president Moncef Marzouki fikk drøyt 44 prosent av stemmene. De første valgobservasjonsrapportene viser at valget har foregått i ordnede former og at sikkerhetsutfordringene knyttet til valget ble håndtert på en god og profesjonell måte.

-  Med gjennomføringen av presidentvalget har det tunisiske folk igjen demonstrert vilje til en åpen og inkluderende demokratisk prosess. Dette er viktig både for den videre politiske utviklingen i landet og i regionen for øvrig. Jeg ønsker Tunisias nye president lykke til med viktige oppgaver i tiden som kommer, sier utenriksministeren.

Til toppen