Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Uformelt ministermøte i Bucuresti

Statssekretær Torkil Åmland (FrP) i Justis- og beredskapsdepartementet deltar på det uformelle justis- og innenriksministermøtet i Bucuresti 7. februar. Der diskuteres blant annet anbefalingene i Europaparlamentets terrorismerapport, fremdriften i arbeidet med reform av asylsystemet og Schengenområdets fremtid.

EUs innenriksministre vil diskutere løsninger for fordeling av asylsøkere mellom medlemslandene,

– Det er viktig at vi deltar i den diskusjonen. Regjeringen har i Granavolden-plattformen gitt uttrykk for at vi vil ha en forpliktende og permanent fordelingsordning for asylsøkere mellom alle europeiske land. Det er ikke aktuelt med ordninger hvor ikke alle land bidrar og som de facto kan bidra til å bygge opp under farefull menneskesmugling til Europa, sier statssekretær Torkil Åmland (FrP).

Flere EU-land er også opptatt av effektiv retur av personer med endelig avslag, og at dette arbeidet koordineres i stedet for at hvert enkelt land jobber med parallelle prosesser.

Her har Norge vært dyktige, men dette er også viktig for at flere europeiske land tar grep på dette området, sier Åmland.

Mer om det uformelle ministermøtet.

Til toppen