Uken som var - uke 26

Et uhøytidelig skråblikk på det europeiske nyhetsbildet sett fra Brussel

Kamp mot mikromat i restauranter, beslaglagte pirat-kondomer og planer om å forby happy hour, er blant sakene vi bet oss merke i da vi tok et uhøytidelig nyhetssveip i uken som var.

Det kan bli slutt på såkalt "happy hour" i Belgia. Illustrasjon: Morguefile

Kamp mot mikromat i restauranter, beslaglagte pirat-kondomer og planer om å forby happy hour, er blant sakene vi bet oss merke i da vi tok et uhøytidelig nyhetssveip i uken som var.

Franske parlamentarikere har vedtatt en ny lov som påbyr restauranter å merke mat som er basert på råvarer og laget på stedet. Årsaken er å unngå at det serveres «mikromat», måltider som er produsert andre steder og kun varmet opp lokalt, som om den var hjemmelaget. Mikroovnen går med andre ord roligere dager i møte på franske restauranter, gitt at Senatet godkjenner vedtaket.

Fra dyrenes verden kan vi melde at Justin Biebers apekatt nå har fått nytt hjem i en zoologisk hage Tyskland. Kjæledyret har til nå sittet i karantene etter at popidolet tok ham inn i landet under sin Europa-turné tidligere i år. Bieber fikk også på pukkelen fordi han fartet rundt med en seks måneder gammel apekatt, som heller burde ha vært sammen med sitt opphav.

I Belgia arbeides det for å redusere alkoholforbruket blant folk flest. Det kan bety slutten på tradisjonen med «happy hour» på barer tidlig på kvelden. Dette er ett av tiltakene i en ny handlingsplan som også inneholder forslag om minstepris på alkohol.

I den polske havnebyen Gdynia,har tollerne beslaglagt et stort parti kinesiske pirat-kondomer beregnet på det europeiske markedet. Ifølge forpakningen skulle prevensjonsmiddelet være laget av en tsjekkisk produsent. I forrige måned kom kinesisk politi over nær fem millioner falske kondomer i et raid i en provins i Kina. 

God uke!

Til toppen