Uken som var - uke 2

Et uhøytidelig skråblikk på det europeiske nyhetsbildet sett fra Brussel

I forrige uke lærte vi at Berlusconi nekter å pensjonere seg, reisende med kollektivtransport dropper buksene, at 13-åringer kan kjøre bil fra Italia til Tyskland og at en kyllingdrakt ikke beskytter deg fra å bli angrepet med kylling.

Illustrasjonsfoto: Mourgefile

I forrige uke lærte vi at Berlusconi nekter å pensjonere seg, reisende med kollektivtransport dropper buksene, at 13-åringer kan kjøre bil fra Italia til Tyskland og at en kyllingdrakt ikke beskytter deg fra å bli angrepet med kylling.

Børser i Europa stupte og rentene på Italias statsgjeld skjøt i taket på tampen av fjoråret, da Silvio Berlusconi trakk støtten til Italias statsminister Mario Monti og i stedet lanserte seg selv som statsministerkandidat foran neste valg. Siden den gang har han imidlertid kommet på bedre tanker og lagt fra seg statsministerambisjonene. Blir han ikke statsminister, vil han i det minste bli finansminister.

Det skal være uvisst om Berlusconis siste utspill var medvirkende årsak da en 13 år gammel gutt i Italia valgte å stikke av i farens Mercedes og kjøre helt til Tyskland. Det man vet sikkert, er at han kranglet med foreldrene om en telefonregning for mobiltelefonen før han dro av sted. I løpet av reisen på mer enn 100 mil, rakk han å krysse to landegrenser uten å bli stoppet, samt å fylle bensin to ganger. 

For langveisfarende bilister finnes det en snedig buksetype kalt «bilbuksa», som etter sigende har den fordelen at den ikke krøller seg under kjøreturen. Noe lignende finnes dessverre ikke for den som tar kollektivtransport, og det er kanskje derfor reisende med undergrunnsbaner verden over valgte å droppe droppe buksene helt på den årlige «Ingen bukser-dagen». Enkelte trosset både snø og kulde for å delta på markeringen, som ble arrangert for 13. år på rad.

I disse krisetider skal man ikke kaste mat, men det var nettopp det gjestene på en KFC-restaurant i England gjorde da vegetarianeren Olly Tyler møtte opp for å demonstrere mot kjeden ikledd en kyllingdrakt. Både kyllingvinger og kyllingnuggets haglet mot Tyler, og på ett tidspunkt ble han lagt i bakken av en real rugbytakling.

Valget av kyllingdrakt viste seg å være et tveegget sverd. Samtidig som den tok av for fallet, var det ifølge Tyler umulig å forsvare seg med drakten på. Tyler er mer imponert over gjestfriheten ved McDonalds. Der blir han tilbudt mat. Dessverre kan ikke Tyler ta imot, siden han er vegetarianer.

I andre fuglerelaterte nyheter, kan vi nevne denne hauken som spiste så mye at den ikke klarte å fly etterpå. Etter å ha fråtset i en halvtime, vagget den noen meter, får så å falle rett ned på ryggen. Og der ble den liggende, til den måtte bæres bort av bekymrede tilskuere.

Til toppen