Uken som var - uke 47

Et uhøytidelig skråblikk på det europeiske nyhetsbildet sett fra Brussel

Dette innholdet er mer enn 7 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Sjakkens Justin Bieber, museangrep på kjøpesenter og ost laget av menneskelige armhulebakterier var noen av sakene vi fikk med oss i vår uhøytidelige oppsummering av ukens nyhetsbilde.

Illustrasjonsfoto: Morguefile \ Gracey

Etter å ha blitt verdensmester i sjakk har Magnus Carlsen fått et utall kallenavn i pressen verden over. Etter å ha slått ut all konkurranse kalles nå Carlsen både sjakkens Justin Bieber, sjakkens Harry Potter og sjakkens Mozart. Her er det fritt valg!

Den som fikk mareritt av filmen Jurassic Park som barn kommer kanskje til å sove litt dårligere i tiden framover. Spanske forskere skal nemlig forsøke å klone en utdødd fjellgeit ved hjelp av celler fra det utdødde dyret. Den som frykter at dinosaurkloning er neste skritt på stigen kan dog beroliges med at den nevnte fjellgeiten ikke har vært utdødd like lenge som skapningene i Jurassic Park – det siste eksemplaret av arten døde i 2000.

Snart får kanskje europeiske konsumenter muligheten til å meske seg med en ny type ost, produsert etter den norske kunstneren og lukteeksperten Sissel Tolaas resept. Sammen med en amerikansk forsker har hun nemlig laget ost med utgangspunkt i menneskelige bakteriekulturer, nærmere bestemt hentet fra armhuler, navler og føtter. Bon appétit!

Apropos ost; Europas største varehus, Galeries Lafayettes i Paris, er under gnagerangrep. I uken som var ble det avslørt at kjøpesenteret myldrer av mus – sånt blir det julestemning av, hvis man får oversatt Prøysens musevisa til fransk.

God uke!