Uken som var - uke 8

Et uhøytidelig skråblikk på det europeiske nyhetsbildet sett fra Brussel

Meteorittjakt, mangel på hestekjøtt, en student som snakker elleve språk flytende og et spektakulært diamanttyveri er noen av sakene vi festet oss ved da vi tok et skråblikk på nyhetsbildet i uken som var.

Illustrasjon: Morguefile

Meteorittjakt, mangel på hestekjøtt, en student som snakker elleve språk flytende og et spektakulært diamanttyveri er noen av sakene vi festet oss ved da vi tok et skråblikk på nyhetsbildet i uken som var.

Diamonds are forever, synger Shirley Bassey. I Brussel forsvant de på mindre enn fire minutter under et spektakulært ran på flyplassen Zaventem. De maskerte bandittene, væpnet med maskingevær, braste gjennom gjerdet med svarte biler blålys før de truet til seg edelstener verdt en halv milliard kroner som var i ferd med å bli lastet om bord i et fly.

I kjølvannet av det spektakulære meterorittnedslaget I Russland, har det oppstått meteorfeber i området. Tusenvis av mennesker finkjemmer nå bakken etter små og store himmellegemer. Dessverre er visst steinene laget av Ganske vanlige stoffer.

Sliter du med fransken, tysken, spansken eller et annet fremmedspråk? Møt Oxford-studenten Alex Rawelings. Han snakker ikke mindre enn elleve språk og vant nylig en spåkkonkurranse i England. Alex snaker engelsk, hebraisk, gresk, tysk, spansk, russisk, nederlandsk, afrikaans, fransk, katalansk og nederlandsk flytende. Motivasjonen? Språk som hobby, og ønsket om å vinne en iPad i premie.

Ikke så galt at det ikke er godt for noe. Samtidig som det stadig meldes om at ikke-sporbart hestekjøtt er oppdaget i ferdigmat i Europa, tikker det inn meldinger om at trygt og godt hestekjøtt kjøpes og spises som aldri før. Slakterne er rett og slett gått tomme for hestebiff enkelte steder. En slakter i London forteller at annenhver kunde spør etter hestekjøtt. Og flere restauranter har satt hesteburger på menyen.

Dyr på rømmen skaper ofte overskrifter. Vi tar med denne meldingen fra Dortmund i Tyskland, hvor det lokale politiet plutselig begynte å få en strøm av meldinger om at det var en kamel på rømmen i byen. Politiet trodde det var en spøk, inntil de ble gjort oppmerksom på at det var et sirkus på byen. De rykket ut og fant kamelen.

 

Til toppen