Uken som var – uke 16

Et uhøytidelig skråblikk på det europeiske nyhetsbildet sett fra Brussel

En notorisk tyggegummityv, avvenningskurs for barn med høy mobilbruk, og en 87 år gammel president som skal bli sittende til landets politiske krise er løst – det var noe av det vi fant på vårt uhøytidelige blikk på nyheter i uken som var.

Tyggegummien på bildet har ingen ting med den notoriske tyven å gjøre. Illustrasjon: Morguefile

En utenlandsk tyggegummityv er dømt til ti måneders fengsel etter at han stjal tyggegummi for mer enn 20.000 fra en rekke butikker i en butikkjede i Brussel. Vi tviler på om tyggis er en het vare på svartebørsen i EU-hovedstaden, men videresalg av tyvegodset var motivet for den omfattende butikknaskingen.

I England, derimot, har noen funnet en kolonialbutikk som ikke har vært rørt i det hele tatt på hele 40 år. Det er et levende museum. I hyllene står kjente og mer kuriøse varer slik de var plassert da butikken stengte for siste gang.

Italias 87 år gamle president er blitt gjenvalgt etter gjentatte avstemningsrunder. Det skjedde etter en bred politisk appell etter at parlamentet i fem runder ikke klarte å enes om en ny presidentkandidat. Giorgio Napolitano blir dermed den første italiener som formelt gjenvelges for en sju års presidentperiode, selv om kommentatorer spår at han vil gå av når den pågående politiske krisen i Italia er løst. Utenfor parlamentet protesterte representanter for partiene som fikk flest stemmer parlamentsvalget i februar høylytt mot det de mente var et statskupp.

Barn og unge er raske til å lære seg å bruke ulike duppeditter, alt fra mobiltelefoner via lesebrett til dataspill. Nå advarer eksperter om at barn kan bli så avhengige av smarttelefoner og lesebrett at de må sendes til avvenning. Den yngste så lang er en fire år gammel pike fra England. En annen effekt av overdreven bruk av duppeditter er skyhøye regninger som havner i foreldrenes postkasser.

Det er ikke uvanlig at man biter fra seg dersom man i ulike sammenhenger blir trengt opp i et hjørne. Det er visst heller ikke helt uvanlig at Liverpool-spilleren Luis Suarez biter en motspiller. Denne gangen gikk det ut over en forsvarer til Chelsea. Om ikke annet så anbefaler vi et kurs i sinnemestring, uansett om søndagens biting får karrieremessige følger eller ikke.

Ha en fin uke!

Til toppen