Historisk arkiv

Uken som var – uke 19

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Europaportalen

Et uhøytidelig skråblikk på det europeiske nyhetsbildet sett fra Brussel

Uken som var bød på nyheter om hamburgere fra laboratorium, iskrempriser som fikk oppmerksomhet over hele Europa og en nedslående nyhet for belgiske bilister.

Uken som var bød på nyheter om hamburgere fra laboratorium, iskrempriser som fikk oppmerksomhet over hele Europa og en nedslående nyhet for belgiske bilister.

Vi starter ukens oppsummering med nyheten om at en hamburger skal spises i London neste måned. Det høres kanskje ikke så uvanlig ut, men det som gjør historien bemerkelsesverdig er at hamburgeren er laget av kjøtt produsert i et laboratorium ved Universitetet i Maastricht. Hamburgeren er laget av 20 000 tynne striper med kunstig framstilt muskelvev, og skal kun tilsettes salt og pepper før den stekes og fortæres. Hvem som skal få spise den uvanlige hamburgeren sier artikkelen ingenting om.

BBC melder at et annet måltid blir stadig mer populært i Storbritannia – is. Salget av iskrem, sorbet og frossen yoghurt er stadig økende, og hver brite bruker i gjennomsnitt 17 pund på å kjøpe is hvert år, og konsumerer i gjennomsnitt 6 liter is i året. Likevel er det langt opp til amerikanernes nivå, som konsumerer 17 liter is per person hvert år, og Norge, hvor hver person i gjennomsnitt bruker nesten dobbelt så mye penger på is hvert år som en gjennomsnittlig brite.

I andre is-relaterte nyheter fikk to britiske ektepar oppmerksomhet i medier over hele Europa etter at de reagerte på prisen de måtte betale for fire is ved Spansketrappen i Roma. Turistene måtte punge ut med 64 euro for det frosne måltidet, og italienske myndigheter synes prisen var så høy at de har valgt å undersøke saken nærmere.

En annen sak som skapte jobb for italienske myndigheter denne uken var en gatekunstner kledd ut som pave Johannes Paul II. Mannen lignet så mye på den tidligere paven at han ble tiltalt for berøvelse av pavetittelen og fratatt hodeplagget sitt. Han kan trolig også forvente en bot. «Hadde han vært kledd ut som Tutankhamon ville ikke dette skjedd», uttalte en politibetjent til The Telegraph.

Det blir tydeligvis aldri enighet om hvilke byer som er de beste og verste for trafikanter. Denne gang er det to belgiske byer som topper listen over de verste biltrafikkbyene. Nest verst er Antwerpen, og på toppen av listen finner vi den belgiske hovedstaden Brussel. Bilister i Brussel må regne med å tilbringe 83 timer i bilkø hvert år, noe som tilsvarer over elleve arbeidsdager.