Uken som var – uke 37

Et uhøytidelig skråblikk på det europeiske nyhetsbildet sett fra Brussel

Bussholdeplassdansedame fikk jobb, en ørliten parkeringsplass vekket oppsikt, Solkongens gourmetmat er i boks, en fotballtrener ble tatt på fersken og paven kjørte rundt i veteranbil i uken som var.

Falske inngangsbilletter til Louvre-museet i Paris er i omløp. Vi vet ikke om det er økonomiske motiv eller ønske om å snike i køen som ligger bak. Illustrasjon: Morguefile

En ørliten parkeringsplass har skapt overskrifter og undring i Wales. Det er uvisst hvilke type kjøretøy som får plass på 23 centimeter. Noen fleiper med at det kun er leketøybilder. Fadesen er visstnok et resultat av at en offentlig og en privat vei møtes og at de to oppmålerne ikke snakket sammen.

Om det ikke er ugler i mosen, så er det fare for spioner i buskene. I alle fall er en italiensk fotballtrener tatt på fersken da han spionerte i buskene på den lokale erkerivalen. Trenerer var visstnok iført kamuflasje i Rambo-stil, men opptrådte på eget, privat initiativ, ifølge BBC.

Fint skal det være. Det verdenskjente slottet i Versailles har kastet seg inn i kampen om å servere fancy, sofistikert gourmetmat i konkurranse med andre leverandører av luksusmat. Den nye gourmetmaten på glass og i andre forpakningen skal ifølge reklamen speile den utsøkte og til dels eventyrlige smaken til «solkongen» Ludvig den 14. Overskuddet skal brukes til å vedlikeholde slottet og andre kulturtiltak. Bon appetite!

Vi forflytter oss til en annen fransk turistattraksjon: Louvre i Paris. I uken som var fant man 4000 falske inngangsbilletter til det populære museet i en forsendelse fra Kina til Belgia. Dette faller inn i et mønster fra i sommer hvor flere kinesiske turister ble stanset i Louvre med falske billetter. Historien sier ikke noe om det er økonomiske motiver eller ønsket om å snike i de endeløse køene som er motivet for falskneriet.

Husker du kvinnen som ble filmet mens hun danset på bussholdeplassen? Videosnutten gikk sin seiersgang på internett. Nå har Ellie Cole fått tilbud om å opptre på en profesjonell scene. Den arbeidsledige skuespilleren takket naturlig nok ja, men det vites ikke om hun danset av glede da beskjeden kom.

Vi avslutter med gaven som pave Frans I mottok i uken som var. Inspirert av pavens moderate og uselviske ånd, forærte en italiensk prest ham en 20 år gammel Renault som allerede har lagt bak seg 300.000 kilometer på veiene. Sikkerhetsvaktene ble en smule sjokkert da pave Frans takket for gave, vred om tenningen og kjørte av gårde.

God uke! 

Til toppen