Uken som var – uke 4

Et par stjålne underbukser, en politiker som jobber på lag med satiremakere og en champagnekork til besvær er blant sakene vi har merket oss den siste uken.

Illustrasjonsfoto: Morguefile

Politikere får ofte kritikk for å være selvhøytidelige, men det er neppe skyts som kan benyttes mot den franske industriministeren Arnaud Montebourg. Han har nemlig takket ja til å spille seg selv i en fransk tegnefilmserie – hvor han fremstilles som en apekatt med stripete genser.

En annen politiker som ikke tar seg selv så høytidelig er Brussels ordfører Yvan Mayeur. Han har nemlig donert underbuksene sine til en utstilling ved en anarkistbar (ja, du leste riktig), men nå er ordførerens underbukser stjålet (og du leste riktig igjen). Eieren av baren, som ville vise at «all people are equal in their underpants» er skuffet, men lover å spandere en øl på den underbuksestjelende forbryteren dersom plagget leveres tilbake.

Roberto Cassago skulle nok ønske han holdt seg på kontoret i stedet for å delta på en fest på jobben nylig. Cassago åpnet en champagneflaske og gjorde skade for minst 1000 euro på et gammelt maleri da korken spratt gjennom rommet. Ekstra bittert for Cassago, som frykter han må betale for skadene, at han selv er avholdsmann – og i utgangspunktet ikke var invitert til festen.

En annen dramatisk hendelse fant sted i Vatikanstaten forrige uke da Pave Francis, med hjelp fra to barn, skulle slippe løs fredsduer fra et vindu. Med titusenvis av tilskuere ble de to fredsduene angrepet av større og sterkere fugler: en måke og en kråke. Hvordan det gikk med de to duene vites ikke, men de klarte til slutt å rømme fra de angripende rovfuglene.

Belgisk matlaging er kjent for blåskjell, pommes frites, rosenkål og vafler. Til tross for (eller kanskje på grunn av) dette veier belgiere mindre enn andre EU-borgere. Med en gjennomsnittsvekt på 68,8 kilo er belgierne de nest slankeste i EU. Til gjengjeld ender belgiske ekteskap oftere med skilsmisse enn i de fleste andre EU-land, men om det er noen sammenheng mellom disse funnene har forskere ennå ikke gitt oss svar på.

Til toppen