Historisk arkiv

Solheim møter ungdom om FNs tusenårsmål

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim, programleder Charlotte Thorstvedt og kjendislærer Håvard Tjora møter skoleelever for diskusjon om utviklingssamarbeid og tusenårsmålene.

Solheim, Thorstvedt, Tjora og skoleelevene skal sammen spille et rollespill om utviklingssamarbeid og samfunnsbygging. Elevene utfordrer Solheim på hva vi sammen kan gjøre for å nå målet om en verden fri for fattigdom.

Bakgrunnen for møtet er FNs toppmøte om tusenårsmålene i New York 20.- 22. september. Direktoratet for utviklingshjelp (Norad) har laget et nytt hefte med status for FNs tusenårsmål og Norges bidrag til å nå målene.

Charlotte Thorstvedt er tidligere programleder for X-faktor og var den første norske programleder på MTV.

Håvard Tjora er kjent som læreren fra TV-serien «Blanke ark». Han har også deltatt i FN barnefonds (Unicef) prosjekt «Den ene». Det handler om samarbeid for å bedre barns hverdag.

Gode muligheter for foto. Lett lunsj serveres.

Tid: mandag 13. september kl. 12 – 13
Sted: Utviklingshuset, vegg-i-vegg med Nobels fredssenter

Les spørsmål og svar om FNs tusenårsmål her og mer generelt om FN her.

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Trine Jøranli Eskedal, mobil: 412 51 639, e-post: trj@mfa.no 

 

Pressemeldinger og nyheter om bistand og utvikling skal være lett å lese. Solheims rådgivere bruker Liks til å teste hvor enkle tekster er å lese. Denne pressemeldingen har en verdi på 38. Det er det samme som i ukeblader. Les mer om kampen for et enklere språk i staten hos Klarspråk.no.

 
Til toppen