Unge forskere fikk priser

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

I dag gikk flere elever til topps i hver sin klasse i den prestisjefylte konkurranse "Unge forskere" i regi av Forskningsrådet.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen gratulerte Ane Espeseth og Torstein Vik som vant Unge Forskere i sin klasse for naturvitenskap og teknologi. Foto: Forkningsrådet

I alt 24 unge forskere ble premiert i dag, etter finalen i konkurransen Unge forskere i regi av Forsknigsrådet.

I klassen for naturvitenskap og teknologi vant Ane Espeseth (18) og Torstein Vik (16) fra Fagerlia videregående skole en førstepris for arbeidet med kompliserte matematisk modeller. De to unge matematikerne fra Ålesund fikk også anledning til å besøke kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen dagen før finalen. 

– Førsteprisvinnerne er et håndfast bevis på at satsing nytter.  Hvis vi skal løse store samfunnsutfordringer, så trenger vi talenter og folk som virkelig satser, sa kunnskapsministeren i møtet med ungdommene. 

De to unge vinnerne går videre til europamesterskapet i Brussel 15.-20. september og til verdensmesterskapet i Los Angeles 14.-19. mai 2017. Dessuten får de en pengepremie på 10. 000 kroner.

"Unge forskere" er Forskningsrådets årlige konkurranse for skoleelever i alderen 13-20 år. Konkurransen skal øke interessen for forskning og vitenskap blant elever i ungdomsskolen og videregående skole.

Les mer om konkurransen her