Norge fordømmer terrorangrep på universitet i Pakistan

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

- Jeg fordømmer på det sterkeste angrepet på Bacha Khan University nordvest i Pakistan. Utdanning er en grunnleggende menneskerett, dette angrepet på en utdanningsinstitusjon er også et angrep på Pakistans fremtid. Det blir viktig at pakistanske myndigheter finner de ansvarlige og at de stilles til ansvar for ugjerningen, sier utenriksminister Børge Brende.

I morgentimene pakistansk tid ble det gjennomført et omfattende angrep på Bacha Khan University i Charsadda nord for Peshawar i provinsen Khyber Pakhtunkhwa. Det meldes om mange drepte og sårede.

- Alle barn og studenter skal kunne kjenne seg trygge på skoleveien og i klasserommet. Dette er en grunnleggende verdi og står sentralt i Norges utdanningssatsing og i Safe Schools-erklæringen som 51 land har sluttet seg til, sier Børge Brende.

Beskyttelse av skoler og universiteter er en sentral del av den norske utdanningssatsingen og det norske humanitære arbeidet. Norge har tatt lederskap i å fremme Safe Schools-erklæringen som inneholder retningslinjer for beskyttelse av skoler og universiteter mot angrep og militær bruk i konflikt. 51 land har nå sluttet seg til erklæringen.